miercuri, 3 decembrie 2008

Noriko Ohashi






Pictorita de origine japoneza, traieste in Tokio si a inceput sa picteze de la varsta de 15 ani.

In picturile sale exprima sentimente si emotii ale fetelor, in general, precum: supararea, singuratatea, sau speranta(aceste trairi pot fi observate in lucrarile care ilustreaza papusi).

In cateva dintre lucrari foloseste propriul portret, fiind realizate in ulei, pastel, arta digitala, la care se adauga sculptura.

2 comentarii:

Ovidiu spunea...

Interesant.
Penelul artistei pare a indica o arta cu tente europene.
Desi nu este asa, ma asteptam la arta japoneza care sa reprezinte samurai sau ronini, taifun/vantul zeilor, sau blande femei japoneze in relaxare sau cantand la instrumente traditionale. A, sa nu uit desene-kanji, Fuji Yama si desenele cu valuri sau nori.

criss spunea...

Da...dar sa nu uitam ca in Japonia, ca in majoritatea parte a Asiei de sud si sud-est, a patruns mult arta europeana...care a mai schimbat viziuni(multe exemple sunt in muzica). Mie mi se pare ciudata arta ei....de asta am si postat aceste lucrari...pentru ca vezi un alt stil....are foarte multe lucrari cu papusi ciudate...stiu ca exista si filme de groaza cu papusi din astea. Nu este exclus sa existe o legatura intre papusile ei si cele din filmele horror.